dinsdag 7 juli 2009

Eerste mailVanaf dit moment zal ik proberen het een en ander op dit blog te posten, en zoveel mogelijk meegeven van Tos d'r zending.M.v.g.Kevin (broertje van ~)-------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, met mij gaat het goed. Ik mis jullie verschrikkelijk! Ik mis Nederlands spreken, ik mis af en toe ook gewoon normaal Nederlands eten. Ik heb gelukkig geen last van heimwee, maar heb het vooral zondag, erg zwaar gehad omdat ik gewoon thuis mis en Nederlands mis! (de taal).Gister toen er post werd uitgedeeld tijdens de lunch en ik kreeg niks, had ik het echt zo verschrikkelijk zwaar!!! Mijn collega kreeg wel wat en ik was zo blij voor haar, en zij voede zich schuldig dat zij wel wat kreeg en wij niks.Mijn collega is sister Shattuck, zij komt uit California en woont sinds een paar jaar in Utah.Ze is echt een schat! En we kunnen echt heel open met elkaar praten. Dat komt ook omdat we als 1 van de opdrachten tijdens het plannen van de week (we hebben ook dagelijkse planning), met elkaar onze persoonlijke doelen moeten bespreken, de goede punten van de ander en onze eigen mindere punten. Gister hadden we al een groepsgesprek gehad met alle zusters, en dat was erg emotioneel geweest, en toen 's avonds nog een keer een zogenaamd "Companionship Inventory".
Goed, de groep zendelingen die nu in de MTC is, zijn allemaal van dezelfde vertrek en aankomstdatum. We hebben een groep van 29 zendelingen waarvan er 5 zusters zijn. Ik zit gelukkig in een dubbel koppel en niet in het trio.3 zusters komen uit USA en 1 uit engeland zelf.


Ik weet gewoon van pure enthousiasme echt niet meer wat ik moet schrijven!We hebben intensieve klassen waarin we soms alleen maar zitten en luisteren, de devotionals, en dan de Predik Mijn Evangelie (PME) klassen, waarin we zelf moeten studeren, leren, getuigen en begeleid worden.Het is echt zo ontzettend intensief!!!
Soms heb ik erg veel moeite om mezelf in het Engels uit te drukken. Het volgen en lezen van engels gaat prima, maar op het moment dat ik moet onderwijzen, getuigen of bidden, dan heb ik het soms erg moeilijk. Gister kwam 1 van de onderwijzers binnen, het zijn allemaal teruggekeerde zendelingen, die in Nederland had gediend. Hij had in Eindhoven gezeten en ik moest de groeten van enkele leden daar doen. Dus tijdens het avondeten hebben we even gezellig in het Nederlands zitten kletsen en ik was daar echt zo dankbaar voor!!!
Er zijn 3 districten, en onze district leider is echt een goede jongen, met veel kennis van waar wat in de schriften staat, en hoe dat toe te passen. Hij dient echt met veel respect, liefde en nederigheid.Ik hou van jullie, ik mis jullie.Het werk is echt geweldig, maar ook moeilijk!Vanmiddag naar de tempel, zie er erg naar uit.
Heel veel liefs!!!Tosca

2 opmerkingen:

 1. heel veel succes daar.. het missen gaat zeker en vast beter in de aankomden weken.. dan ga je alleen nog maar genieten en leren en zoveel nieuwe indrukken opdoen..
  ik zal je toch echt eens moeten gaan schrijven..:)!
  -x-
  José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We love you Sister VanEeden! Thank you for being a wonderful companion to Sister Shattuck. We send our love! Merry Christmas! Love the Shattuck Family

  BeantwoordenVerwijderen