maandag 17 augustus 2009

Leicester

Lieve allemaal, hier gaat het echt geweldig! We werken heel erg hard nog steeds.Zo hard dat we af en toe amper tijd hebben om te eten!Ik leer elke dag zoveel, niet alleen tijdens mijn persoonlijke studie maar ook tijdens companionshipstudie en gewoon gedurende de dag.
Ik denk en lees nog gewoon in het Nederlands, maar laatst had ik de gelegenheid om met elderBrandenburg (gemeente Almelo) even in het Nederlands te praten, sowie dat was raar!Ik articuleer alles heel erg, en hij heeft een verschrikkelijk engels accent, hahaha.Maar het was erg fijn om weer gewoon even Nederlands te kletsen.
We hadden zoneconferentie woensdag. Dat was echt onwijs gaaf. 2 zones samen, de Leicester ende Nottingham zone samen. President Ogden en zijn vrouw waren er. Er wordt gezongen voor diezendelingen wiens verjaardag langs is gekomen en ze mogen wat lekkers uitkiezen.Er wordt les gegeven, trainingen, en allerlei leuke dingen ook speciaal voor de zendelingen gedaan.Ook heb ik mijn "oma" ontmoet.In zendingstermen is dus je trainer, voor de zusters, je moeder, en haar trainer is dus mijn oma.Ik stuur een foto mee in de bijlage :) Mijn oma is Sister Blomberg, zij komt uit Zweden.Ook heb ik Sister Styles ontmoet. Adrian had verteld dat hij haar had ontmoet op hun afscheidshaardvuuravond.
Ik heb geleerd dat de kortste tekst in de Bijbel ook meteen de meest indrukwekkende tekst is!Johannes 11:35 'Jezus weende'.Zo een indrukwekkende tekst!!! Het ging hier over de dood van Lazarus.Ik heb het opgezocht in mijn Nederlandse Bijbel en als je niet goed kijkt naar de tekstverwijzingendan lees je zo over dit zinnetje heen!
Pfft, soms is er zoveel te vertellen dat ik niet weet waar ik moet beginnen!Ik was tijdens mijn persoonlijke studie de Verzoening aan het bestuderen en aan het nadenken overonze doopverbonden en het avondmaal toen ik tot een bijzondere gedachte kwam.
Op 4 mei is het 2 minuten stil in Nederland. Deze stilte wordt met het grootste respect behandelddoor iedereen.Elke week hebben wij de mogelijkheid om in de kerk van het avondmaal te nemen en 5 minuten stil te zijnen onze Heiland Jezus Christus en Zijn Verzoening te herdenken.Ik vond dat wel een hele indrukwekkende gedachte, en ik merk dat ik op 4 mei er ongeveer op stadat iedereen die 2 minuten stilte met respect behandeld, maar dat ik lang niet altijd die stiltetijdens het Avondmaal met datzelfde respect behandel.
Verder lees ik tijdens het ontbijt in de zogenaamde "zendingsbibliotheek".Op dit moment ben ik Ons Erfgoed aan het lezen (in het engels). En ik heb ontdekt dat in 1898de eerste officiele zusterzendelingen zijn geroepen en aangesteld. Voorheen gingen zusters welmet hun partners mee op zending, maar zij waren nooit officieel geroepen en aangesteld omhet evangelie te verkondigen. Ik voel me zeer vereerd om 1 van die 'uitverkoren' vrouwen te zijndie is geroepen en aangesteld om het evangelie te verkondigen.Ik heb een grotere liefde voor de schriften ontwikkeld, en dat terwijl ik pas 1 maand nu in het veld ben.(4 weken morgen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten