dinsdag 26 oktober 2010


Lieve allemaal,

Met mij gaat het goed. Ik heb stomme antibiotica tegen mijn voorhoofdsholte ontsteking gekregen dus nu moet het gauw beter gaan. Ahoewel ik door de vollemaan de laatste tijd erg weinig geslapen heb.

Het vriest hier 's nachts. Ik stuur een foto mee die ik vanochtend heb gemaakt (en het was 10.30!!!)
En op zich is het helemaal niet ijzig koud, omdat hier weinig wind staat. Ik besef hoe veel en hoe hard het in Nederland eigenlijk waait nu ik hier in de bergen zit.
De wind kan sterk zijn, want als het echt waait is het sterk en hard, maar het is erg anders dan in Nederland.

Gister heeft de Heer ons ongelofelijk gezegend. We hadden 2 onderzoekers en 4 terugkerende leden in de kerk!
Dat is veel aangezien we er meestal maar 2 hebben. 1 in Merthyr en 1 in Heads of the Valleys.

Deze week is heel erg moeilijk geweest met 1 dag waarin echt ALLES tegenzat. Het enige dat nog moest gebeuren was dat onze onderzoekster tegen ons zou zeggen dat ze ons nooit meer wilde zien, maar dat was gelukkig niet gebeurd.
Daarentegen was ze zondag in de kerk, had ze haar zoontje mee EN haar vriendje! (Gelukkig wonen ze niet samen! En heeft zij heerlijk ouderwetse ideeen over geen seks voor het huwelijk!) Nou dat was echt een zegen! Het was echt heel erg goed.

We hopen nu meer vooruitgang te maken, want er zijn leden die mensen hebben gevonden die ze langzaamaan voorbereiden om onderwezen te worden door ons. Dus hopelijk hebben we meer succes dan vorige transfer waar we vooral aan andere dingen moesten bouwen.

Laatst werd ik ontmoedigd door Satan die me terug liet kijken op alle dingen die ik verkeerd heb gedaan of die zonder mij verkeerd zijn gegaan, en 10 minuten lang voelde ik me absoluut rot hierover. En toen ging ik bidden en bracht ik alles voor de Heer, en langzaamaan begon mijn pijn en mijn verdriet verzacht te worden. Ik kreeg geen antwoorden over het waarom, maar de Heer troostte me echt!

Vanmorgen las ik iets in het Nieuwe Testament in een nieuw licht.
Ik las Matteus 6: 21
Want waar uw schatten liggen, daar zal ook uw hart zijn.

Mijn schatten zijn de mensen die ik tijdens mijn zending heb onderwezen. Mijn eigen bekeerlingen, inactieven en anderemans bekeerlingen met wie ik het voorrecht heb gehad om mee te mogen werken.
Mijn schat ligt ook thuis, mijn familie. Dus heb ik heimwee naar beide. Nu ben ik hier en ik besef dat mijn zending sneller voorbij is dan ik wil, dus probeer ik mijn hart hier te houden.
In Leer en Verbonden 4: 2 staat iets in de richting van dat als we door de Heer geroepen zijn dat we Hem met ons hele hart, macht, verstand en kracht moeten dienen (ik ken de tekst alleen in het engels omdat we die dagelijks opzeggen).
En op dit moment moet mijn hart hier liggen, dus moet ik de mensen met wie ik werk echt als schatten zien :)

Dat vond ik echt een hele mooie gedachte die ik met jullie wilde delen.

Dit weekend is Halloween, waar we voor twee feestjes zijn uitgenodigd om te komen. En het is het eind van de maand dus hebben we nooit geld. Dus dat is erg interessant heo we dat gaan oplossen....
Nou ja, we zullen zien, de Heer zal ons ergens op een of andere manier wel zegenen.

Ik hou heel erg veel van jullie!!!
Hele dikke knuffels en liefs,Tosca

p.s het is hier echt koud!!! Maar gelukkig hebben we wel een warm huis :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten