donderdag 29 oktober 2009

20 okt

Lieve allemaal,
Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het wel lekker. Ik ben alleen echt heel erg moe omdat ik vorige week dinsdag eigenlijk weer een beetje ziek op bed lag, en aangezien wij zusterzendelingen harde werkers zijn betekende dat dat ik maar 2 uur heb geslapen en daarna gingen we weer gewoon verder met werken. Aangezien het de dag voor transfers was hebben we niet echt gewerkt, maar hadden we een DA (dinner appointment) en daarna "korrelatie" (officieel heet het wijkcoordinatie, maar waarom iedereen het korrelatie noemt mag joost weten).En verder werd ik mijn tweede nacht met mijn nieuwe collega sister Zechmann, dus midden in de nacht wakker omdat ik dacht dat ze vroeg of ik het licht aan wilde doen en omdat ik niet wist dat het midden in de nacht was deed ik het licht aan, deed ik mijn ochtendgebed, en dacht, waarom gaat het alarm niet af? Keek ik op de wekker: 2 uur snachts!Gelukkig viel ik wel meteen daarna in slaap, maar ik ben wel echt wakker geworden, met licht aan en alles.Verder gaat het redelijk goed met me ;)
Mijn nieuwe collega rijdt een stuk veiliger gelukkig. Ze heeft dan ook haar rijbewijs wat langer dan sister Costagliola.Er is maar 1 nieuwe zuster erbij gekomen en in zendingstaal is zij meteen mijn 'zusje' omdat mijn trainer mijn 'moeder' in de zending is.Sister Zechmann komt uit Oostenrijk en ze is een stuk rustiger in alles, minder gestresst. Ik mag haar graag al had ik meer lol met sister C. Maar nu werken we heel goed samen als zendelingen en ze is echt mijn collega, wat heel fijn is.
Ik heb maar een kwartiertje om te mailen nog, ik print de mailtjes van jullie uit zodat ik straks terug kan schrijven.
Laatste nieuws over mijn onderzoekers:Elisabeth heeft een beetje tegenstand van haar oudere zus. Het probleem is dat zij toen ze jong was in de Methodist kerk is gedoopt (sorry, ik heb geen idee wat Methodist in het Nederlands is). Waar het probleem op neer komt is dat als zij terug naar Zimbabwe moet, en gedoopt is in onze kerk, dat haar familie niks meer met haar te maken wil hebben. Dus heeft ze haar eigen doopdienst afgezegd.We hebben echt alles in ons vermogen geprobeerd om haar bezwaren op te lossen, zelfs tot het pushy zijn toe, maar het is echt moeilijk. Ik ben daarin gewoon even een beetje kwijt wat we met haar aan moeten op dit moment. Ik bid voorlopig alleen dat ze in Engeland mag blijven zodat we haar kunnen dopen, of dat ze de moed mag nemen om gewoon gedoopt te worden ondanks haar familie.
Scott, is terug van vakantie en kwam niet naar de kerk ondanks dat hij zei: jajaja. Goed. We hebben hem gister kunnen onderwijzen en serieus, dat is 1 van de beste lessen die ik ooit heb onderwezen! Ik nam gewoon het voortouw (ook omdat ik hem al ken, en sister Zechmann nog niet) en we hebben de eerste 3 lessen (herstelling, plan van zaligheid en het evangelie van Jezus Christus) herzien en hem opnieuw uitgenodigd om gedoopt te worden. Het plan is nu voor de 7e november.
We kwamen er achter dat het gezin dat we onderwijzen (hij is lid, zij niet, hebben 5 kinderen) dat ze niet getrouwd waren... jah, uhm hoe vertel je ze doodleuk dat ze moeten trouwen? Dus ik kwam met sister Zechmann om haar voor te stellen aan het gezin en ze begonnen zelf over trouwen of het nodig was (ja, het is een gebod van God).De volgende dag hadden we weer een afspraak en blijken ze naar het stadhuis te zijn geweest en ze gaan op 4 december trouwen! En op 5 december kunnen we niet alleen Nicole, maar ook de oudste 2 kinderen dopen! :D Want de 1 na oudste is dan ook 8! :DHelaas is het pas volgende transfer, en ik vrees dat ik er dan niet meer ben.Maar mocht ik overgeplaatst worden, dan vraag ik toestemming of ik daar heen mag, kan me niet schelen of ik dan in Wales zit of waar dan ook, ik wil er graag heen om in ieder geval bij de doopdienst te zijn.
Ik ga snel printen, want ik word zo van de pc gegooid (er zit een timer op).Heel veel liefs!!!Tosca

Geen opmerkingen:

Een reactie posten