donderdag 29 oktober 2009

28 okt

Lieve allemaal,
Niks aan de hand, ik leef nog! Pday is een dagje verschoven deze week in verband met zoneconferentie. Gister had ik dus zoneconferentie met de Leicester en de Nottingham zone samen.Het was, zoals gebruikelijk, erg geestelijk.En raad eens... ik moest een toespraak geven! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Dat was dus wel even heel erg spannend, want het was mijn allereerste toespraak in het engels! Het onderwerp was niet moeilijk, namelijk geloof in Jezus Christus.
Het werk gaat hiet even minder lekker. We hebben een dip waarin we onszelf tegenover de Heer moeten bewijzen dat we het waardig zijn om mensen te vinden die klaar zijn om het evangelie aan te nemen en gedoopt te worden.
Elisabeth was een beetje van de aardbodem verdwenen en ontweek elk contact dat we probeerden te leggen. Uiteindelijk kregen we haar vorige week donderdag te pakken en ze vertelde ons vriendelijk dat ze terug naar haar familiekerk gaat en deed daarna de deur in ons gezicht dicht voordat we verdere vragen konden stellen.Ik was daar dus echt best wel van streek van. Helemaal omdat de dag ervoor Nicole ons liet weten dat ze meer voelt voor de katholieke kerk en onze kerk niet verder wil onderzoeken.We onderwijzen nog wel Ryan omdat hij echt heel erg graag terug wil keren naar de kerk. Dus dat is nog even een spannende situatie. Nicole luistert wel naar de lessen, maar wil zich er verder niet mee bemoeien. Ik weet dat ze vast veel vragen enzo heeft, maar ik vind het moeilijk om goede vragen te bedenken zodat ze zich opent naar ons. Zeker omdat ze erg gesloten is, en ze mij wel mag, volgens sister Zechmann, maar mijn collega niet zo.
Toch hebben we 2 hele goede mensen gevonden en ze hebben beide gelezen in het Boek van Mormon en beide hebben we de eerste les onderwezen en ze willen meer weten. HOERA! Dat is dus wel heel erg leuk :) Maar we zullen zien hoe het verder gaat, want ik heb gemerkt dat te vroeg juichen niet altijd helpt.Verder hebben we nog wel een paar goede mensen gevonden waar we deze week afspraken mee hebben.
Ik ben echt ontzettend blij in het werk. Het is heel hard werken, ik heb net 2 hele grote teleurstellingen gehad met Elisabeth en Nicole en het was even moeilijk om mezelf weer op te pikken, maar ik heb het gedaan. En ik ben niet ontmoedigd.Verder geeft sister Zechmann mij de kans om meer te leren. 3 avonden per week rapporteer ik aan de districtleider over de gang van zaken. Dat vind ik erg leuk, en ik leer er ook meer van. Het grappige is dat mensen om me heen MIJ als senior companion behandelen, en niet sister Zechmann. Dat is best een beetje raar, maar ook erg grappig. Komt vast ook omdat ik lang ben! :)
Komende transfer krijgen we er nog 2 chineessprekende zendelingen bij uit china. Onwijs gaaf! Verder krijgen we ook 2 nieuwe zusters erbij.
Gister tijdens de zone conferentie vertelde sister Ogden over haar ervaringen tijdens haar eerste keer dat ze op splits ging met de zusterzendelingen (sister Costagliola en sister van Eeden) en ook haar tweede keer was met mij:PDus dat was erg leuk. En ze vertelde haar ervaringen daarover, en dat was erg leuk.
Zo, het is volgens mij weer tijd.Vandaag hebben we gezellig p-day met Grace samen en we gaan naar Kirby Muxloe castle/ruins bezoeken. Schijnt erg mooi te zijn. En al is het niet open, als we er al omheen kunnen lopen vind ik dat erg leuk :)
Dus volgende week krijgen jullie weer foto's. Ik ben straal vergeten welke foto's ik jullie vorige week heb gestuurd.
Ik hou heel veel van jullie en mis jullie best.Heel veel liefs,Tosca

1 opmerking:

  1. Hoi tosca,

    De moed niet opgeven hoor. En als je moeite hebt met juiste vragen stellen aan een bepaalde onderzoekster bid dan om hulp als je bij haar bent, dat heeft mij wel eens geholpen.

    Groetjes en knuffels MariƩlle fh en douglas

    BeantwoordenVerwijderen